Stopadesáté výročí založení gymnázia

TISKOVÁ ZPRÁVA

V letošním roce uplyne 150 let od chvíle, kdy do lavic gymnázia v Rokycanech usedli první žáci. Při příležitosti významného výročí škola chystá řadu akcí, kterými chce veřejnosti představit jak minulost, tak i současnost gymnázia.

V létě 1873 rokycanská městská rada schválila návrh na zřízení gymnázia v našem městě. Během půl druhého století si tato škola získala pevné místo mezi vzdělávacími institucemi v našem regionu a připravila ke zkouškám dospělosti celé generace studentů z Rokycan i okolí.

Jubilejní rok by žáci i zaměstnanci školy rád využili k tomu, aby veřejnosti představili historii školy, ale také její současnou, moderní podobu. Společným úsilím učitelů rokycanského gymnázia a zaměstnanců Muzea Dr. Bohuslava Horáka vzniká výstava mapující vývoj školy od založení po současnost. Vernisáž proběhne 11. května 2023 ve výstavní síni v ulici Josefa Knihy.

Gymnázium a Střední odbornou školu v Rokycanech opouští každým rokem kolem stovky maturantů, mladých lidí, kterým škola nabídla pevný základ pro další vzdělávání a profesní růst. V rámci oslav proto vznikl nápad poskytnout prostor pro pravidelná setkání současných žáků s absolventy. Už od ledna probíhají ve školní knihovně besedy, při nichž si zájemci z řad dnešních studentů mohou popovídat se svými staršími kolegy a třeba se i nechat inspirovat jejich zkušenostmi a profesními úspěchy. Prvním hostem byl symbolicky představitel instituce, která kdysi o založení gymnázia rozhodla - starosta Rokycan Ing. Tomáš Rada.

Významné výročí si žáci a zaměstnanci Gymnázia a Střední odborné školy budou připomínat i řadou dalších společenských, kulturních a sportovních akcí v průběhu celé-ho roku. Těšíme se na setkání s rodiči, absolventy i všemi přáteli naší školy!

Gymnázium a SOŠ Rokycany

Mládežníků 1115/II, 337 01 Rokycany
+420 371 725 363
www.gasos-ro.cz
skola@gasos-ro.cz

 

 

Sdělení školy

Hlavní kontakty

Gymnázium:
Mládežníků 1115, 337 01 Rokycany
Střední odborná škola:
Svazu bojovníků za svobodu 112/I
337 01 Rokycany
sekretariát SOŠ: +420 371 722 237

Ředitelství

ID datové schránky: 8m6evus
RNDr. Pavel Vlach, Ph.D.
reditel@gasos-ro.cz
+420 603 431 027

Search