Ples G+SOŠ

První uskutečněný ples Gymnázia a Střední odborné školy Rokycany proběhl v pátek 30.září v KD Hrádek. Akce měla sloužit jako propojovací můstek“ mezi novými studenty obou škol. Celkový výsledek předčil očekávání i samotných pořadatelů a organizátorů. Zpřístupněn zde byl po celou dobu také nealkoholický bar s občerstvením. Na akci přišel obrovský počet studentů a seznamování se snad nebránili ani ti nejstydlivější.

Nezapomnělo se ani na ty nejmenší z gymnázia. Vše začalo slavnostním zahájením v 19 hodin, poté následovaly první lekce tanečních s paní učitelkou Houškovou. Za nižší gymnázium byly letos předány šerpy královně plesu Zuzaně Wünschové a králi Janu Budilovi. Také proběhlo seznamování s nově příchozí třídou, a to primou. Dle radostných výrazů jsme mohli soudit, že imatrikulace primy se opravdu povedla a žáci si celý program užili na výbornou.

Od 21 hodin moderátoři ze SOŠ zahájili ples pro vyšší gymnázium a střední odbornou školu. Začalo se perfektně secvičeným vystoupením zpěváků ze sboru Unique. Po celou dobu probíhala volba krále a královny plesu. O volbu byl takový zájem ze strany hostů, že sčítání hlasů trvalo déle, než si organizátoři vůbec dokázali představit. Naší královnou se stala Majda Strolená ze 4.B a králem Michal Vorschneider z oktávy. Výherci byli řádně ošerpováni, dostali putovní korunky a jelo se dál.

Veliký úspěch sklidila klučičí kapela složená ze studentů gymnázia. Ti dokázali na parketu rozproudit obecenstvo hity od kapely Olympic nebo skladbami od Michala Hrůzy. Pozadu nezůstala ani skupinka složená z dívek. Ty naopak předvedly to nejlepší od skupin Chinaski a Imagine Dragons.

Na své si přišli i milovníci ploužáků a pomalých tanců, ale též fandové rock'n'rollu nebo moderní hudby. Celou akci přišla svým něžným hlasem roztančit také naše bývalá žákyně Kristýna Krčmová.

Prostřednictvím osmi našich studentů se připomněla akce Euroweek. Ti v tradičních krojích předvedli své vystoupení z tohoto multikulturního festivalu a povzbudili žáky, aby to příští rok určitě zkusili také.

Ples se pomalu chýlil ke konci, ale v kulturním domě Hrádek u Rokycan se plesalo až do samotného závěru. Nebyli opomenuti ani milovníci pořádné diskotékové hudby a poslední songy zvedly ze židle opravdu každého. Ples se opravdu vyvedl a my už se těšíme na příští rok, až to obě naše školy znovu rozjedou.

Gymnázium a SOŠ Rokycany

Mládežníků 1115/II, 337 01 Rokycany
+420 371 725 363
www.gasos-ro.cz
skola@gasos-ro.cz

 

 

Sdělení školy

Hlavní kontakty

Gymnázium:
Mládežníků 1115, 337 01 Rokycany
Střední odborná škola:
Svazu bojovníků za svobodu 112/I
337 01 Rokycany
sekretariát SOŠ: +420 371 722 237

Ředitelství

ID datové schránky: 8m6evus
RNDr. Pavel Vlach, Ph.D.
reditel@gasos-ro.cz
+420 603 431 027

Search