Wanderwoche 2022

Ve Wildniscampu pod Falkensteinem v národním parku Bavorský les se sešli němčináři z třídy tercie a žáci osmé třídy z partnerského gymnázia v Nittenau. Cílem turistického kurzu bylo seznámení se a vytvoření nových přátelství mezi českými a německými studenty.

Na vydařenou akci naváže program partnerství našich škol vzájemnými návštěvami v rodinách: v listopadu uvítají rokycanští své německé přátele, terciáni pak pojedou v březnu na týden do hostitelských rodin v okolí Nittenau.

A jaké zážitky si odnesli sami žáci?

 

Týden jsem si maximálně užil. Obsahově to bylo skvělé, buď jsme hráli hry a nebo jsme se učili nová slovíčka. Německy jsem se něco málo nového naučil, ale méně než jsem chtěl. Nejvíce se mi líbil výlet na Falkenstein a příroda národního parku. Velmi oceňuji tři hodiny volného času po večeři. Úplně mě nebavily jazykové aktivity-myslím, že si z nich ani jedna strana moc nového neodnesla. Celkově ale hodnotím 10/10.

Václav Kraus

 

Po pondělním obědě jsme si šli projít všechny chatky a hrály hry na seznámení. Večer jsme se rozdělili do chatek, kde jsem byla s Němkami. Ve středu jsme šli na Falkenstein. Večer mě bolely nohy, ale byl hezký výhled. Ve čtvrtek jsme hráli zase hry a našla jsem si výměného partnera.

Bára Štěpánková

V kempu  jsme se nejdříve naobědvali, až poté jsme si šli vybrat místo k bydlení. Chatky byly různorodé. Byla tu světelná chatka, říční chatka a nechyběl ani stromový dům. Vcelku se tento výlet vydařil, zvlášť když si někteří vybrali a domluvili výměnný pobyt.

Gabriel Wagner

 

Naše chatka se jmenovala podzemní neboli hobití. V úterý odpoledne jsme šli na procházku po národním parku až k Domu Divočiny. Ve středu jsme se vydali na výlet po Bavorském lesu až na vrchol Falkenstein. Cesta nahoru byla velmi náročná. Ve čtvrtek večer jsme se všichni rozloučili u táboráku opékáním těsta na ohni.

Hana Levá

 

V úterý po snídani jsme se rozdělili do skupinek, které musely být namíchané, část čeští a část němečtí studenti a učili jsme se, jak se řeknou příbory, nádobí a některé ovoce a potraviny německy.

Jan Brož

Odpoledne jsme se vydali do Haus zur Wildnis. V tomto areálu jsou dva výběhy se zvířaty. Jeden s rysy a druhý s vlky. Bohužel se nám ale nepodařilo je spatřit. 

Cesta na Falkenstein byla dlouhá a unavující, a proto většina účastníků výletu po společném focení s výhledem na Velkém Falkensteinu skončila v restauraci Falkenstein.

Po vydatné svačině jsme se přesunuli na cestu zpět do kempu. 

Ve čtvrtek večer jsme si uspořádali rozlučkový táborák. Nad ohněm jsme si společně opékali slané těsto. Společný pobyt jsme zakončili s pozitivní náladou.

Zuzana Pecharová

 

Hráli jsme hry seznamovací i jazykové, při kterých  jsme se učili nová německá slovíčka a Němci naopak zase ta česká. Celkově se mi pobyt ve Wildniscampu velmi líbil.

Lukáš Rousek

 

Já byl konkrétně ubytován v chatě, která leží nad potokem a proto se jmenuje Wasserhütte.

Vojta Šebek

 

Ve čtvrtek jsme hráli skupinová divadelní představení na způsob pantomimy a představovali jsme čtyři místa v okolí Wildniscampu, přičemž jsme i trénovali překlad těchto slov. Odpoledne nás čekaly různé aktivity též ve smíšených skupinách.

Karin Králíčková

 

Cílem pobytu bylo zdokonalit se v německém jazyce a seznámit se se studenty partnerské školy v Nittenau.

Programem byly různé jazykové i běhací hry, túry a další. Program měli němečtí a čeští studenti společný. Dorozumívání probíhalo německy, častěji ale anglicky, a když to nešlo, pomohlo máchání rukama a pantomima.

Studenti přespávali v tematických chatkách. Každá chatka měla jiné téma - luční chatka, vodní, zemní,…

Počasí se velmi vydařilo a studenti si celý týden moc užili.

Anežka Štochlová

 

Gymnázium a SOŠ Rokycany

Mládežníků 1115/II, 337 01 Rokycany
+420 371 725 363
www.gasos-ro.cz
skola@gasos-ro.cz

 

 

Sdělení školy

Hlavní kontakty

Gymnázium:
Mládežníků 1115, 337 01 Rokycany
Střední odborná škola:
Svazu bojovníků za svobodu 112/I
337 01 Rokycany
sekretariát SOŠ: +420 371 722 237

Ředitelství

ID datové schránky: 8m6evus
RNDr. Pavel Vlach, Ph.D.
reditel@gasos-ro.cz
+420 603 431 027

Search